Vprašanje: Hrana za 7 mesecev starega mačka

Vprašanje:

“Prosila bi za nasvet, kaj dati od hrane mačku staremu 7 mescev? Imamo namreč problem, kajti vse kar mu damo za pojesti on poje, ampak čez nekaj časa vso to hrano izbruha. Drugače je izredno živahen ampak nekako se ne more porediti. Za odgovor se vam lepo zahvaljujem.”

Odgovor:

“Kar opisujete ni povezano s kvaliteto hrane, temveč stanjem njegovega želodčka.Lahko sicer samo ugibam , vendar vseeno, lahko so krive dlake v želodčku, za ta problem priporočamo dodajati Malt pasto direktno v gobček po navodilih proizvajalca, krivi  so lahko tudi notranji zajedavci (gliste , trakulja, pregled blata to domnevo potrdi ali ovrže) , lahko pa je alergičen na kakšno sestavino v hrani. Jaz osebno uporabljam pri naših mucah Royal canin Fit 32. Je zelo ješča hrana in tudi polna energije, potrebnih vitaminov in mineralov.  Če je vaš muc zelo požrešen, mu hrano odmerjajte , po telesni teži in glede na razpredelnico, ki jo mora imeti vsaka vrečka boljše hrane, mu dajte dnevno količino odmerjeno v dva obroka. Vodo pa naj ima nastavljeno v steklenih ali porcelanastih posodah (iz teh namreč raje pijejo), na večih mestih.
Vsekakor se izogibajte pisanim briketom (barvila),raznim poslasticam v obliki palčk, ki so preslane in čim manj konzerv, namesto teh dajte raje presno meso. Mleko pa, nekateri ga imajo zelo radi, nekateri ga ne prenašajo in dobijo drisko,če ga ima rad in mu ne povzroča težav, naj ga pije.”