Vprašanje: Izpadanje dlake pri psu

Vprašanje:

“Mojemu psu že nekaj časa izpada dlaka na določenih predelih kože. Peljala sem ga k veterinarju in je dobil prehranske dodatke (Pro-acid Derm). K hrani mu jih dodajam že kakšen mesec, a mu dlaka še vedno enako izpada. Zanima me, ali je mogoče, da bi poslala njegov vzorec sline, če ima mogoče kakšne alergije ali kaj drugega in na kateri naslov to lahko pošljem. Zanima me pa tudi kakšna bi bila cena.”

Odgovor:

“Izpadanje dlake v tem letnem času se dogaja , kot je vaš veterinar že ugotavljal zaradi pomanjkanja določenih snovi kot je predvsem biotin ( vit.H ) , eden boljših preparatov je Canina Biotin forte , dodajamo še Derm kapsule  (svetlinovo in ribje olje) istega proizvajalca. Naslednji razlog pa je bivanje v stanovanju, ki je ogrevano, suh zrak povzroča izsuševanje kože, prhljaj in posledično praskanje. Pasji organizem je narejen tako, da koža v jeseni pripravi zimsko dlako in če zimskih razmer ni , telo izloča odvečno dlako. Ne priporočamo tudi prepogostega kopanja , ne več kot 1x na mesec , pa še to s posebnimi terapevtskimi šamponi, ki jih imajo v veterinarskih ambulantah.
Seveda pa je lahko stres na koži tudi posledica alergij v hrani ali v okolju. Pri nas delamo Bicom test , lahko tudi s pomočjo sline ( DNK ) , ki jo lahko vzamete sami tako, da s čisto vatirano palčko potegnete po notranjosti ustne sluznice , jo zavijete v alufolijo in pošljete na naš naslov. Cena testa je 36,60 € z ddv-jem.”