Vprašanje: Tresenje mačjih tačk

Vprašanje:

“Imamo 13 let starega muca, pri parih mesecih je bil že kastriran. Do sedaj je kazal znake dobrega zdravja. Lani pa smo večkrat opazili, ko sedi na zadnjih tačkah, ali stoji pri miru na vseh štirih, se mu prva desna tačka močno zatrese. To smo opazili večkrat na dan, v zadnjih tednih pa opažamo, da se mu zatrese tudi leva tačka. Je malce bolj debelušen (9 kg), drugače pa še lepo igriv.
Zanima me, kaj bi lahko bil vzrok tega tresenja tačk ? Ali gre že za kakšno starostno bolezen?”

Odgovor:

“Vaš muc spada res že med starejše a tudi med debele muce in vse skupaj lahko privede do problemov s sklepi , ki začnejo slabeti in tačke postanejo boleti . Zato je potrebno narediti dvoje : zaščititi sklepe in mišice pred bolečinami in jih ojačati in pa seveda poskusiti reducirati telesno težo .
Priporočam vam dva naravna preparata in sicer Redugrass pasta za muce , ki bo pomagala pri boljši presnovi in izgubi telesne teže , hkrati pa vsebuje L-karnitin , ki pomaga in odpravlja šibkost mišic. Naslednji preparat je Artro senil cat pasta , ki daje naravno podporo sklepom in zmanjša bolečino , zlasti starejšim mačkam .
Oba preparata lahko naročite na spletni strani www.melisa.si .
V naši ambulanti uporabljamo precej njihovih preparatov in smo zelo zadovoljni . Vse kar je v opisih navedeno res drži , zato ne bi bilo odveč , da pregledate še ostale artikle , ki jih ponujajo , pa da povdarim , ta odgovor nikakor ni bil mišljen kot reklama , vaš muc bo res zadovoljen!”